Smil med os

Kosmetisk tandbehandling

Kosmetisk tandbehandling

Udseendet af dine tænder bør ikke bremse dig i at smile og grine

Måske er det uendeligt ligegyldigt for dig, om dine tænder er skæve, har store mellemrum og/eller er misfarvede. Du smiler og griner alligevel til verden, og det er supergodt! Det er nemlig forskningsmæssigt bevist, at det understøtter social trivsel og styrker din generelle sundhed.

Latter og smil udløser endorfiner, der er kendt som kroppens eget morfinstof. Når du griner og smiler, falder niveauet af stresshormon, og du opnår ofte følelsen af lethed, energi og livslyst. 

Er du derimod plaget af lavt selvværd som følge af dine tænders udseende, og holder du dig derfor tilbage med at smile og grine? Ja, så skal du vide, at der er hjælp at hente. Vores tandlæger kan med kosmetisk tandbehandling gøre dig tryg ved at vise smilet frem og slå en latter op når og hvor som helst.

Indenfor kosmetisk tandbehandling er der flere behandlingsmuligheder afhængig af hvilke udtryksmæssige gener, du føler dig plaget af. Herunder udelukker en behandlingsform ikke en anden. De kan kombineres.

Smil med Østergaard

Gule tænder?

Handler din udfordring om gule tænder, tilbyder vi både tandrensning og tandblegning.

Hjælper det ikke, kan en helt ny tandfacade i enten plast eller porcelæn være en mulighed. Misfarvede tænder kan give indtryk af dårlig mundhygiejne, og det er ofte socialt uacceptabelt (uskrevet). Derfor ønsker de fleste mennesker sig hvide tænder. Ikke mindst påvirket af modeindustriens reklamer, hvor det hvide tandpastasmil er fremherskende.

Farven på vores tænder er dog genetisk bestemt og forskellig fra person til person. Herunder er det naturligt, at tændernes farve ændrer sig med alderen pga. slid. Således bliver den hvide emalje tyndere, hvorved den underliggende mere gullige dentin (tandbenet) tydeligere vil skinne igennem. (Dentin dannes mere udtalt med alderen).

Kendte årsager til misfarvning af tænderne er tobak (pga. den gule nikotin/tjære), kaffe, te, iste, sodavand, nogle juicetyper og rødvin.

 

Skæve tænder?

Føler du dig udfordret pga. skæve tænder, tilbyder vi tandregulering med Invisalign. Invisalign er en næsten usynlig skinne af klar plast, som du frit kan tage af og sætte på.

 Læs mere om Invisalign her.

Kontakt os for at høre mere eller

Bestil tid til
forundersøgelse