Smil med os
Amotio
Amotio

Operativ fjernelse af tænder

Når der er tale om operativ fjernelse af tænder, er det oftest visdomstænder der er tale om. Derfor tages der udgangspunkt i visdomstænder i denne beskrivelse.

Inden en operativ fjernelse af tanden, tager tandlægen røngtenbilleder, som viser tandens præcise posistion i kæben. Det er vigtigt for tandlægen at vide, hvordan tandrødderne forløber, samt kende positionen af tnaden i forhold til nervegrenen i kæben.
Når røngtenbilledet er taget, vurderer tandlægen om han/hun selv kan fjerne tanden, eller om det er nødvendigt at få en tid hos vores kirurg. Dette kan være i tilfælde af en kompliceret tand.

Operation

 

Inden operationen
Inden operationen er det vigtigt, at man spiser og drikker, så blodtrykket ikke falder, hvilket kan forårsage utilpashed.


Selve operationen
Det første der sker på operationsdagen er at patienten får smertestillende, samt bliver bedt om at skylle munden i klorhexidin. Derefter lægger tandlægen en lokalbedøvelse, så operationen er helt smertefri. For at minimere mængden af bakterier bliver klinikken dækket sterilt op. Når tandlægen har kontrolleret at bedøvelsen virker, bliver der lagt et lille snit i tandkøddet, for at få det fulde overblik over visdomstanden, samt området omkring den. Det kan blive nødvendigt at bore noget kæbeknogle væk, samt at dele tanden over i en eller flere dele, for at udføre operationen på bedst mulig vis. Når tanden er fjernet, bliver tandkødet syet sammen med et ar sting og blødningen vil hurtigt stoppe.

 

Efter operationen
Efter operationen vil tandlægen give patienten intruktioner i hvordan man skal forholde sig:

Hold pulsen nede:
I det første døgn efter operationen anbefaler vi at holde pulsen nede, da en høj puls kan resultere i at såret begynder at bløde igen.


Pas på såret:
Det er helt normalt at man efter operationen kan smage lidt blod i munden. Dette skyldes at der kan sive lidt blod ud af såret den første dag. Undgå at røre ved såret, samt at suge i det. Såret har brug for ro til helingsprocessen.

 

Hvis der opstår komplikationer efter operationen, bedes du kontakte os hurtigst muligt.
 

 

Kontakt os for at høre mere eller

Bestil tid til
forundersøgelse