Smil med os

Plastfyldning

Plastfyldning

Hvad er en plastfyldning?

En plastfyldning bruges til at reparere skadede tænder. Det kan være hvis en tand er knækket, revnet, har fået et hul eller har fået udført en rodbehandling. Plasten man anvender til en plastfyldning er af høj styrke, som kan klare miljøet i munden, samt kraften fra sammenbid. Derudover ligner plasten også de naturlige tænder, så plastfyldningen kan komme til at fremstå usynlig i munden. Derfor er det både praktisk og en kosmetisk fordel at benytte plast.

Plastfyldning ved huller i tænderne 

Hvis man har caries (huller i tænderne) i en tand, borer man først den cariesramte del af tanden væk. Derefter fylder man hullet med plastfyldningen, for at genopbygge den mistede tandsubstans. Ved store huller kan det blive nødvendigt at lægge en lokalbedøvelse, for at mindske ubehag.

Hvordan skal man forholde sig efter en plastfyldning?

Hvis man er blevet bedøvet under behandlingen, er det vigtigt at man spiser og drikker forsigtigt indtil bedøvelsen af aftaget, eller eventuelt helt undgår det. Dette er fordi man kan komme til at bide sig selv i kinden, læben, eller brænde sig på varme ting når munden er bedøvet.
Hvis man ikke er blevet bedøvet, skal du ikke tage hensyn til plastfyldningen. Du kan, så snart du forlader klinikken, gøre som du plejer.

Hvis man efter behandlingen har ubehag i tanden, kan man forvente at det aftager efter det første døgn. Hvis smerterne fortsætter, er det vigtigt at kontakte os, så vi kan tjekke at alt er som det skal være.

Mange oplever øget følsomhed ved indtagelse af varme og kolde fødevarer. Dette er helt normalt og er ofte en tilvænningssag som går over i løbet af nogle måneder. 

Plastfyldning

Hvor lang tid holder en plastfyldning?

Plasten i vores plastfyldninger er fremstillet til at klare miljøet i munden. Derfor er holdbarheden på plastfyldninger generelt god. En plastfyldning slides også, derfor vil den med årene blive mere og mere slidt.
Et præcis svar er svær at give, da det afhænger af den enkeltes mundhygiejne, samt hvor stor fyldningen er. For at forlænge holdbarheden på en plastfyldning, kan man selv:
- Have en god mundhygiejne, så man mindsker risikoen for  caries. 

- Overholde sine tandeftersyn, så problemer forebygges.

- Være påpasselig når man indtager hårde fødevarer. 

Hvad koster en plastfyldning?

Prisen på en plastfyldning varierer efter hvor stor fyldningen er. Man kan se priserne på de forskellige plastfyldninger her.


Plastfyldning

Kontakt os for at høre mere eller

Bestil tid til
forundersøgelse