Smil med os

Tandblegning

Smil med Oestergaard

Hvad er tandblegning?

Tandblegning betyder inden for tandlægens verden, at man fjerner evt. misfarvning på tænderne, hvilket giver tænderne deres egen hvide farve tilbage. Misfarvning af tænder sker, når man indtager kaffe, te, rødvin mm.. Det kan også ske ved rygning.
Når man bleger tænderne bruges det aktive stof brintoverilte, som fjerner misfarvningerne af tænderne. En tandblegning holder ikke evigt, da misfarvningerne kommer tilbage over tid. Man kan selv være med til at bestemme hvor længe den holder, alt efter hvor meget man indtager fødevarer, som misfarver tænderne. 

 

Kan alle få bleget tænder?

Kort sagt er det ikke alle der har gavn af en tandblegning. Det kan eksempelvis være hvis tænderne er for slidte. Kroner og fyldninger bleges ikke. Derfor er det vigtigt at få tænderne vurderet hos tandlægen, for at se om det giver mening for den enkelte patient at få en tandblegning. 

 

 

tandlæge - tænder - tand - skive - viborg - midtjylland - tandkødsbetændelse - invisalign

Smil Med Østergaard 

Hør Jacob fortælle om tandblegning

Tre typer tandblegning

Vi tilbyder tre typer af tandblegning, som alle har hver deres fordel:

 

Hjemmeblegning

Hjemmeblegning er den mest anbefalede type tandblegning, da hjemmeblegning er den mest skånsomme blegnings form. Når man bleger tænder hjemme, strækker blegningen sig over 10 dage. Man får 10 sæt præfabrikerede skinner med hjem med blegegel i, som man skal bruge hver dag i 10 dage. Skinnerne skal bruges i 60 min i alle 10 dage. Resultatet af en hjemmeblegning og klinikblegning er det samme. 


Klinikblegning

Klinikblegning er den hurtigste type tandblegning, da man får resultatet samme dag. Tandblegningen tager en time hos en af vores tandlæger og derefter kan patienten se resultatet med det samme. Derfor er det en populær type tandblegning. Resultatet af en hjemmeblegning og klinikblegning er det samme. 

Intern tandblegning

Intern blegning er en blegningsform, som kan blive nødvendig ved rodbehandlede tænder. En rodbehandling kan resultere i at tanden bliver mørkere end de resterende tænder. Ved intern tandblegning laves et fint lille hul samme sted, som ved rodbehandlingen i tanden, hvorefter blegning materialet føres ind i tanden, og dermed bleger tanden indefra. Med denne metode bleger man kun den pågældende tand.
Efter
Før
Efter
Før

Kontakt os for at høre mere eller

Bestil tid til
forundersøgelse