Smil med os
Smil med Oestergaard
Broer

Hvis du har mistet en eller flere tænder, kan en tandbro være løsningen 

Præcis som tandimplantater og skal tandbroen ses som erstatning for en eller flere tabte tænder. Begge dele sidder desuden fast i munden, men en tandbro skal modsat implantater ikke indopereres. Tandbroen fastgøres i stedet på de omkringværende tænder i tandrækken.

Dit smil og udtryk bevares

Broen med den kunstige tand eller tandrække kan laves meget naturtro i forhold til dine eksisterende tænder. Dels i forhold til indfarvning, dels i forhold til udtryk. Det betyder, at du efterfølgende trygt kan tale, smile, grine osv. Ingen vil kunne se forskel, ligesom du hurtigt vil få den gode tyggefunktion tilbage og kan stole på, at tænderne bliver siddende, hvad enten du spiser suppe, steg eller is.

Porcelæn eller metalkeramik er de materialer, der er mest populære at få lavet broer og kroner i, selvom guld også er en mulighed.

Vi står klar med råd og vejledning med udgangspunkt i netop din situation.

 

Undgå dårlig ånde og huller og husk den gode tandhygiejne

Du skal selvfølgelig børste både dine naturlige og dine kunstige tænder. Vi anbefaler to gange dagligt hhv. morgen og aften plus jævnlig brug af tandtråd. Vær opmærksom på, at du skal bruge en speciel tandtråd til broen, da den er fæstnet til andre tænder og derfor er uden mellemrum. Denne specialtandtråd forhandler vi i klinikken, og apoteket udbyder den også.

 

 

Bro eller implantat?

Hvad du skal vælge, afhænger af forskellige forhold som alder og tændernes generelle sundhedstilstand.

En bro har behandlingsmæssig indflydelse på de omkringværende tænder, den skal hæfte på. Slibning og kroner skal der til, så hvis tænderne i forvejen har været behandlet med fx plomberinger, er broen et fornuftigt valg. Fremstår tænderne derimod sunde og uden tidligere indgreb, anbefaler vi typisk implantater.

Du kan godt have mere end en tandbro i munden. Dog er der er en øvre grænse for, hvor mange tænder en enkelt bro kan erstatte. Jo længere bro, des flere tænder behøves der til selve fastgørelsen.

Tandbro

Kontakt os for at høre mere eller

Bestil tid til
forundersøgelse