Smil med os

Tandeftersyn

Tandeftersyn

Hvad er et tandeftersyn?


Det er vigtigt at passe godt på sine tænder. Derfor skal man regelmæssigt komme til et tandeftersyn, så man kan tjekke tændernes og tandkødets sundhed. Når du kommer til dit første tandeftersyn, bliver du stillet en række spørgsmål, så tandplejeren kender dine daglige vaner og rutiner. Derudover undersøger tandplejeren dit tandsæt for caries og andre sygdomme. Tandplejeren kan også give dig vejledning i, hvordan du holder præcis dit tandsæt rent, samt fortælle dig hvor ofte du bør komme til eftersyn.


Alles tandsæt er forskellige og det er også forskelligt hvor hurtigt man danner plak og tandsten. Tandsten og plak er vigtigt at få fjernet, fordi det samler på flere bakterier fra mundhulen. Når man kommer til et tandeftersyn, vil tandplejeren i langt de fleste tilfælde foretage en tandrensning, som fjerner tandsten og renser tandsættet. 

Hvad får man undersøgt ved et tandeftersyn?

Når man får foretaget et tandeftersyn undersøger tandplejeren mundhulen og tandsættet. Der bliver undersøgt for mange ting ved et tandeftersyn:

  • - Man tjekker tænderne for caries (huller i tænderne)
  • - Tandkødet bliver tjekket for tandkødsbetændelse
  • - Tandkødslommerne bliver tjekket på et røntgenbillede, samt målt med et instrument. 
  • - Slimhinderne bliver undersøgt for eventuelle forandringer


Efter eftersynet får man at vide hvor ofte man bør komme til tandeftersyn fremover. Tandplejeren kan også vejlede dig i, hvordan netop dit tandsæt holdes rent. 

 

Hvor ofte bør man gå til tandeftersyn?

Der er forskellige faktorer som spiller ind, når der er tale om hvor tit man bør komme til tandeftersyn. Når man kommer til sit første tandeftersyn, vil tandplejeren undersøge tandsættet, og derefter kunne fortælle dig hvor ofte du bør komme til tandeftersyn. Hvis man eksempelvis producerer meget tandsten, eller har en meget tynd emalje bør man komme til regelmæssige eftersyn, hvorimod andre kun skal komme til tandeftersyn en gang årligt. 

tandeftersyn

Tandeftersyn

Se hvordan et almindeligt tandeftersyn kan forløbe sig her.

Tandeftersyn
Smil med Oestergaard

Røntgenbilleder og tandrensning


Når man får lavet et tandeftersyn, vil man ofte få taget røntgenbilleder af tandsættet. Røntgenbilleder bliver brugt til at tjekke om patienten har sunde tandkødslommer, samt at tjekke for caries (huller) mellem tænderne. Derfor er det også vigtigt at få taget røntgenbilleder en gang imellem. 


En tandrensning er wellness for tandsættet og derfor er det næsten en standard procedure, at man ved et tandeftersyn får foretaget en tandrensning. Dette er for at få fjernet eventuelle tandsten og for at rense tandsættet. 

Hvordan booker man et tandeftersyn?

Hos Smil Med Østergaard er det muligt at booke et tandeftersyn online eller fysisk. Man kan altid besøge en af vores klinikker og booke et tandeftersyn. Der er også onlineløsninger. Man kan booke sit tandeftersyn direkte under fanen “Online booking”, hvor man kan vælge sin tid og behandler med det samme. Derudover kan man under “bestil tid” ønske en tid, hvorefter man bliver kontaktet af en af vores medarbejdere. Ellers kan man også ringe til os på tlf. +45 97 52 00 55 og booke et tandeftersyn. 

Ofte stillede spørgsmål - Tandeftersyn

Et tandeftersyn er en undersøgelse af din mundhule og dit tandsæt. Det er vigtigt at komme til tandeftersyn, for at finde mulige problemer inden de udvikler sig. Det kan eksempelvis være at opdage begyndende caries (huller i tænderne). 

 

 

Det er forskelligt hvor ofte man bør komme til tandeftersyn. Når du kommer til dit første tandeftersyn hos os, fortæller vi dig efter undersøgelsen hvor ofte du bør komme til et tandeftersyn.

 

 

Det er vigtigt at få taget røntgenbilleder en gang imellem, for at tjekke efter caries (huller i tænderne) mellem tænderne, samt at tjekke om tandkødslommerne er sunde.

 

 

Se vores priser på et tandeftersyn  her.

Kontakt os for at høre mere eller

Bestil tid til tandeftersyn