Smil med os

Implantater

Smil med Oestergaard

Om implantater

Smil Med Østergaard har specialiseret sig i implantatbehandlinger. Vi har de bedste implantater på markedet, samtidig med at vi forsøger at holde vores priser så lave som muligt.

Hvad er et implantat?

Hvis du eksempelvis har mistet en eller flere tænder, erstatter implantetet de mistede tænder. Implantatet indsættes i kæbeknoglen og ligner en naturlig tand til forveksling. Alternativt kan tandimplantater bruges til at fæstne en aftagelig protese ved hjælp af et specielt kliklåse-system, som sørger for at protesen sidder helt fast. Alternativt kan der også laves en fuldbro, som erstatter en hel tandbue, hvis der er behov for det. En fuldbro består af 5-6 implantater.

 

Hvordan ser et tandimplantat ud?

For at det er muligt at skrue tandimplantatet fast i knoglen, er implantatet besat med gevind. Dette gør at man kan opnå den ønskede stabilitet af implantatet. Stabiliteten er altafgørende for implantatets overlevelse. Hvis man ser direkte ned i implantatet, kan en indvendig skruegang ses. Denne skruegang gør det muligt at skrue implantatet på, med forskellige applikationer. Dette kan eksempelvis være opbygningen (abutment), ovenpå hvilken en krone, bro eller tryklås kan sættes på.

 

Tandimplantat

Statistik og prognoser for tandimplantater

En implantatbehandling er en sikker og forudsigelig behandling. Implantatets overlevelsesrate er særdeles høj. Det vil sige at det kun er en forsvindende lille del af implantater, som mistes. Den hyppigste årsag til at patienter kan miste deres implantat er, at patienten kan udvikle paradentose omkring implantatet, dette kaldes også for periimplantitis. Periimplantitis forårsages af aggressive bakterier, som trænger ned i tandkødet og langsomt får knoglen til at forsvinde. Dette ses oftest hos storrygere. En optimal mundhygiejne og grundig rengøring omkring implantatet kan medvirke til forbedring af overlevelsen af implantatet.

Ca. 97% af indsatte implantater er efter en 10-årig periode stadig i funktion. Derfor er chancen for at miste et implantat lille.

 

 

Tandimplantet eller en tandbro?

Når man mister en tand, står man overfor valget mellem en tandbro eller et implantat. For at det er muligt at lave en tandbro, skal man minimum have tænder ved siden af de mistede tænder, for at broen kan hægte sig fast på noget. Derfor vil den bagerste tand i rækken aldrig kunne erstattes af en tandbro. Et implantat kan derimod næsten kunne indsættes alle steder i tandrækken, såfremt at der er nok knogle i kæben at sætte implantatet op i. Hvis der i et tilfælde ikke er nok knogle, vil der være mulighed for at lave knogleopbygning, så man på et senere tidspunkt kan sætte et implantat op.

En tandlæge vil typisk vælge implantatløsningen, hvis nabotænderne er intakte, da man ved denne behandlingstype ikke involverer andre tænder, end den mistede tand.
Derimod er den hyppigste behandlingsform, hvis nabotænderne er beskadiget, en tandbro. Dette gør man da nabotænderne vil have gavn af en omsluttende kronerestauering i form af en bro. Ligeledes vil tandlægen også hyppigst vælge en tandbro, hvis der ikke er nok kæbeknogle til et kunne indsætte et implantat, hvis eksempelvis en knogleopbygning ikke kan lade sig gøre.

 

Kontakt os for at høre mere eller

Bestil tid til
forundersøgelse