Smil med os

Tandrensning

Tandrensning

Hvor tit bør en tandrensning foretages? 

Vi danner ikke alle den samme mængde tandsten. Mængden afgøres af faktorer som spyt, kost, helbred og mundhygiejne.Der bliver foretaget en individuel vurdering af hvor ofte man bør få lavet en tandrensning. Dette kan din behandler give dig svar på. Intervallet af behov for tandrensning kan variere fra hvert kvartal til årligt. Nogle mennesker har behov for en tandrensning hvert kvartal, andre kan nøjes med en tandrensning halvårligt eller bare en gang om året.

Kan der opstå ubehag ved en tandrensning?

Når man får lavet en tandrensning, føler langt de fleste mennesker ikke smerte. Mange synes endda, at tandrensning er en slags wellness, da den jo fører til mere glatte tænder. Herunder mener nogle også at kunne se, at deres tænder bliver lysere, fordi poleringen kan tage de værste misfarvninger fra kaffe og te. Man får ofte foretaget en tandrensning, sammen med sit tandeftersyn.

Tandrensning

Din tandlæge og tandplejer er til at tale med

Hvis du føler smerte under tandrensningen, skyldes det ofte blottede tandhalse eller ømt tandkød. Og ja, vi indrømmer det; det kan desværre også skyldes en hårdhændet tandlæge eller tandplejer – Er du nervøs for tandrensning og besøget hos os i det hele taget, så fortæl os, hvordan du har det. Vi kan faktisk godt tilrettelægge dit tandeftersyn og din tandrensning på den baggrund. Fx kan vi tilbyde dig en tandrensning med ultralyd, der er en mere nænsom og mindre tidskrævende behandling.

 

Tandrensning

Tandrensning er wellness for dine tænder 

Du har sikkert hørt det, fra du var barn; at du skal passe godt på dine tænder. Men selvom du er flittig med både tandbørste og tandtråd, er det svært at hamle op med en tandrensning. Tandeftersyn og tandrensning foretages for det meste hos tandplejeren og formålet er reelt. Her fjernes både de hårde(tandsten) og de bløde(plak) belægninger. En tandrensning er med til at forebygge caries og parodontitis og afsluttes altid med en afpudsning af tænderne.

Hvad er tandsten?

Tandsten dannes af plak der forkalkes af spyttet. Plak er en blød, hvid-gullig masse, der sætter sig på tænderne. Hvis plak ikke fjernes ved hjemmetandplejen forkalker det og bliver til tandsten. Tandsten har en ru og ujævn overflade og er grobund for nye plak belægninger. Plak og tandsten ligger på tanden i kontakt med tandkødet og kan give tandkødsbetændelse. Med en tandrensning fjernes plak og tandsten professionelt og effektivt og tandkødet bliver sundt igen i løbet af få dage.

tandlæge udstyr

Kontakt os for at høre mere eller

Bestil tid til
forundersøgelse