Smil med os

Tandskader

Tandskader
Tandskader

Hvis du er uheldig og får en tandskade 

Er uheldet ude, og du får skadiget en eller flere tænder, er du ikke alene. Hvert år kommer ca. 50.000 herhjemme til skade med tænderne, og heriblandt ses op til tredive procent af tilfældene hos børn. Skaderne skyldes ofte fald- og cykelulykker, men hos voksne klassificeres tandskader også som knækkede tænder efter et måltid med fx sprød svær eller pga. kerner i brød.

Akut tandskade – hvad gør du?

Hvis en ulykke sker, hvor du eller en anden slår sig, så det bløder fra munden, bør det straks konstateres, om der mangler tænder. Helt eller delvist. Kig eller føl efter. Er tænderne slået ud, skal de nemlig straks findes, da de i mange tilfælde vil kunne indsættes igen. Dette skal dog ske hurtigst muligt efter ulykken og højst et par timer efter. Ring straks til lægevagten, hvis ulykken sker udenfor vores åbningstid og få henvisning til, hvilken tandlæge, der har tilkaldevagt nærmest dig. Tænderne eller tandstumperne må i mellemtiden ikke tørre ud. De opbevares bedst i munden mellem kæben og kinden på vej til tandlægen, hvilket selvfølgelig ikke gør sig gældende for små børn pga. risikoen for at sluge. Er den tilskadekomne bevidstløs anbringes tænder og tandstumper i mælk eller vand. Om muligt bør sidstnævnte være fysiologisk saltvand, der fås i håndkøb på apoteket.

behandling af tandskade

Plast eller porcelæn kan blive løsningen

Står tænderne ikke til at redde, kan vi takket være plast eller porcelæn give dig dit gamle udtryk tilbage med naturtro, kunstige tænder. Enten i form af en bro (link) eller i form af implantatbehandling hvilket afgøres individuelt ud fra netop din situation. Og slap du nådigt fra uheldet og kun mistede noget af dine tænder, kan vi relativt hurtigt genskabe det tabte.

 

Godt råd!

Husk at melde tandskader til dit forsikringsselskab og få dækket udgivet til behandlingen. Meld også dine mindreårige børns tandskader. Tandskader på fx mælketænder kan nemlig få konsekvenser for de blivende tænder senere i barnets liv, og det kan medføre flere tandlægebesøg og dermed flere udgifter end normalt.

 

Kontakt os for at høre mere eller

Bestil tid til
forundersøgelse